Menu
0
26Oct2015

Zelf Tegels Leggen met een Tegel Levelling systeem - Tips van een Tegelzetter

Door: Johan van BiljouwReacties: 0

Welkom op onze eerste blog over Tegel Levelling.

 

Tegel Levelling, een woord dat nog niet zo heel lang bestaat maar inmiddels wel meer en meer ingeburgerd raakt. Sinds een aantal jaren zijn er diverse fabrikanten geweest die dit nieuwe product op de markt hebben gebracht. Reden? De tegels werden steeds vaker en meer als "gerectificeerd" verkocht en de formaten werden groter. Je kent ze vast wel, de vloer of wandtegels met strak gezaagde kanten waardoor je de tegels met een minimale voegbreedte kunt plaatsen. 

Nou heb ik zelf pas nog een vloer mogen maken met een tegelafmeting van 320 x 150 cm. (zie hieronder) Om maar even aan te geven hoe groot de tegels inmiddels geproduceerd en verwerkt worden. 

   -Neolith vloertegels 320x150 cm.

                                                                                        

 

Gerectificeerde tegels zijn natuurlijk prachtig, en indien goed verwerkt, een lust voor het oog. Nou is het zo dat je voor dit soort tegels wel een super vlakke ondergrond nodig hebt! Verhalen als, een beetje meer en minder lijm hier en daar, is in de praktijk niet echt bevorderlijk voor een echt top resultaat. Uiteraard is het zo dat tegellijm een hechtmiddel is en geen vulmiddel. 

Maar die vlakke wand of afwerkvloer, daar ontbreekt het nogal eens aan. Je hebt er dan als tegelzetter je handen vol aan, zeker wanneer het niet je dagelijkse werkzaamheden zijn. Oplossingen als een vloer egaliseren werkt heel goed en is zelfs de perfecte ondergrond, indien goed uitgevoerd, maar kost ook handen vol met geld.

 

Is een Tegel Levelling Systeem de oplossing?

Een vloer maar ook wanden dienen altijd op vlakheid gecontroleerd te worden, of je nou als particulier of als professional met tegelwerk bezig gaat. Als een ondergrond nou echt heel erg slecht is dan is het advies om te egaliseren, want de basis moet in principe altijd goed zijn. Een tegel levelling systeem is een hulpmiddel en lost niet alle (ernstige) problemen in de ondergrond op.

Een Tegel Levelling systeem draagt er voor een heel groot deel aan bij dat je in staat bent om perfect tegelwerk te maken zonder al te zware fysieke inspanningen. Het levelling systeem doet eigenlijk het werk voor je. Het zorgt er voor dat de tegels echt op gelijk niveau komen te liggen, natuurlijk zonder dat je stekende tegels, oneffenheden in je tegelwerk hebt. Je bent inderdaad minder afhankelijk van de ondergrond. Hiernaast geldt ook nog dat lijmen krimpen naarmate het droger wordt. Je hebt dus kans op zakkende tegels. Dit wordt ook voorkomen door een levelling syteem, de tegels blijven perfect op hun plaats liggen.

 

Neemt een levelling systeem veel tijd in beslag?

In het begin is alles wennen. Je zult het je, indien je een professioneel gebruiker bent, eigen moeten maken. Je bent het gewoon simpelweg niet gewend om met een Tegel Levelling Systeem te werken. Dus zul je aan bepaalde handelingen moeten wennen. Maar je zal hier zeker handig en sneller in worden;)

Als je je realiseert hoeveel tijd je soms bezig bent om een tegel, wand of vloertegel, perfect geplaatst te krijgen, dan zal het in tijd uiteindelijk niet veel uitmaken.

Bij het plaatsen van wandtegels durf ik gerust te stellen dat je zeker sneller af bent. Niet alleen ben je sneller maar het resultaat is vele malen beter als dat je zonder levelling systeem te werk gaat. Vaak wordt er al met z.g. wiggetjes gewerkt, om dat de (grote) wandtegels, welke ook vaak vloertegels zijn, gestapeld worden en hiermee (de wiggetjes) ook de voegbreedte bepaald wordt. Met het zelfde gemak plaats je dus een levelling clip! Door de keg er later in te plaatsen is je tegelwerk in 1 keer super vlak, zonder ook maar een stekend randje in je tegelwerk te hebben. Je laat geen steek meer vallen. 

Ook wanneer je dus geen professioneel verwerker bent kun je al een gigantisch resultaat behalen. Je maakt tegelwerk wat je nooit voor mogelijk had gehouden en dat alleen al is natuurlijk top!

 

Waarom je zou moeten kiezen voor Tegellevelling.nl?

Nou, die vraag is vrij snel en simpel te beantwoorden. Maar ik doe iets beter mijn best..

Kort gezegd, krijg je de beste kwaliteit voor de beste prijs. Simpel..

Maar,.. hoor ik je denken. Dat zeggen ze misschien allemaal..

Ik heb vele levelling systemen getest en ook daadwerkelijk in de praktijk toegepast. En soms had ik een systeem waarvan ik dacht, yes!! dit is het en hier ga ik de markt mee op ;) Soms had ik een levelling systeem wat bij de eerste toepassing gelijk door de mand viel. Het is te zwak, te omslachtig, of soms ook gewoon te duur in gebruik en de tijdsverhouding. Je moet weten dat ik zelf ook tegelzetter ben en ja ik ben kritisch. Volgens sommige, veel te kritisch. Maar je wilt perfect werk af leveren toch? Je wilt de beste zijn in wat je doet.

Maargoed, met het huidige “Tegel Levelling Systeem” ben ik er van overtuigd geraakt dat dit aan alle kritische eisen voldoet. Zelf gebruik ik het bij vele vloeren, als deze eigenlijk niet vlak genoeg zijn en egaliseren nog kan worden voorkomen. Vloertegels leggen is namelijk mijn core business. De levelling cips zijn sterk, krachtig, snel en simpel toepasbaar. Het doet wat het moet doen, zorgen dat je supervlak tegelwerk maakt, zonder te veel fysieke inspanningen!

Veel gehoorde klachten zijn dat de clips nogal snel afbreken bij het aan knijpen van de keggen met de tang. Natuurlijk kan er ook bij ons systeem wel eens een zwakke schakel tussen zitten maar ik moet eerlijk zeggen dat ik bij een vloer van 60 m2 (keramisch parket) die ik laatst heb gemaakt misschien hooguit 6 Clips kapot heb gekregen. Dit is dus gewoon nihil te noemen.

We hebben 3 modellen Levelling Clips, namelijk Basis, Cross en T modellen in verschillen de voegbreedtes. Voor iedere klus is er dus een passend levelling systeem dat zorgt dat u tijd en kostenbesparend kunt werken. De Cross en T modellen zijn uniek en zorgen voor een nog beter resultaat en spaart tijd en materiaal uit.

We geven geen geld uit aan dure marketing campagnes en attributen en willen niet afhankelijk zijn van derden. Uiteindelijk is het toch de klant die dit betaald. U koopt van ons een “Top Product”, gewoon rechtstreeks bij Tegellevelling.nl tegen een goede en eerlijke prijs. Niet voor niets zeggen wij,.. Tegellevelling.nl, de beste keuze!

Deze eerste blog zit er op, als je eenmaal schrijft dan blijf je schrijven maar we gaan een volgende keer verder. We wensen u veel tegelgemak toe en hopen ook u als klant te mogen verwelkomen. 

 

Vriendelijke groet,

Johan van Biljouw 


                   

Tags

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
  Om u beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Manage cookies

  Ontvang aanbiedingen

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal excl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.